13 października 2017

Makaron ryżowy z pomidorem, pieczarkami i młodą cukinią

Moja starsza córcia bardzo lubi azjatyckie smaki i namówiła mnie na ryżowy makaron... pomyślałam - można by pokombinować i wyszło bardzo pyszne danie.
Szybkie i zdrowe - spróbujcie, może przypadnie Wam do smaku.

Składniki:
makaron ryżowy wstęgi
2 pomidory
2 młode cukinie
pieczarki
cebula mała
sól, pieprz, tymianek
sos sojowy

No to do dzieła:
- ugotuj makaron ryżowy - odcedzić;
- pomidory umyć i pokroić kosteczkę;
- cukinie umyć i pokroić w kosteczkę;
- pieczarki obrać, cebulkę obrać i pokroić w kosteczkę - podsmażyć cebulę na 2 łyżkach oleju w głębokiej patelni, dodać pieczarki i podsmażyć przez 5 minut;
- wszystko wymieszać ze sobą na patelni - doprawić do smaku, solą, pieprzem i tymiankiem, sosem sojowym (ciemnym).

Smacznego !!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz